Verdachte aangehouden

Vijf gewonden na steekpartij tijdens joodse viering in staat New York

29 december 2019 11:15 Aangepast: 29 december 2019 15:59
Beeld © Reuters

Vijf mensen in de Amerikaanse staat New York zijn gewond geraakt, nadat een man met een kapmes het huis van een rabbijn binnendrong. Daar vierden de slachtoffers op dat moment het joods lichtfestival Chanoeka.

Twee slachtoffers zouden er slecht aan toe zijn. Een van hen werd zeker zes keer gestoken. De verdachte sloeg daarna per auto op de vlucht, maar kon later door de politie worden gearresteerd. Hij wordt aangeklaagd voor vijfvoudige poging tot moord. In het huis, in de stad Monsey, waren tientallen mensen aanwezig.

"Ik bad voor mijn leven. Hij begon direct op mensen in te steken nadat hij het huis was binnengekomen. We hadden geen enkel moment om te reageren", zegt een getuige tegenover The New York Times.

Antisemitisch geweld

Het motief voor de aanval is nog niet direct duidelijk. Wel zijn er de laatste tijd meer antisemitische geweldsdelicten in New York. Een dag voor de aanval voerde de politie van New York al extra patrouilles in, vanwege de toenemende dreiging. Sinds 13 december worden tenminste acht incidenten onderzocht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Schutters in Jersey City lieten antisemitische verklaring achter

Gouverneur Andrew Cuomo noemt de steekpartij verachtelijk en een laffe daad. New York is de thuisbasis van een van de grootste joodse gemeenschappen ter wereld met enkele honderdduizenden mensen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore