'Kerstmaaltijd'

Wolf grijpt twee kangoeroes vlak over Belgische grens

25 december 2019 17:18 Aangepast: 25 december 2019 17:22
Beeld ter illustratie. Beeld © ANP/Getty

Een wolf heeft afgelopen nacht in de Belgische gemeente Balen een kangoeroe doodgebeten en ervan gegeten. Een andere kangoeroe raakte gewond en nog eens twee schapen werden gedood. Dat meldt een Belgische wolvenexpert.

Het ontbrekende buideldier is 'waarschijnlijk dood en opgegeten als kerstmaaltijd', aldus de wolvenexpert. De andere kangoeroe werd in zijn oor gebeten.

Gisteren meldde de Belgische natuurorganisatie Landschap VZW al dat er zo goed als zeker een wolf rondzwierf in de Antwerpse Kempen, nadat eerder twee dode schapen werden gevonden bij een boer in Zoersel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Na de wolf nu ook de goudjakhals in Drenthe: gespot op camera

Bij een inwoner van Balen werden later de twee kangoeroes aangevallen. "Het dier kroop onder de omheining door en nam een kangoeroe mee", lichtte hij toe.

'Geen resten'

"Het gaat om vrij kleine dieren, dus dat is voor een wolf geen probleem. Er zijn geen resten gevonden", volgens een medewerker van Landschap VZW. Bij de eigenaar van de kangoeroes wordt nu DNA-onderzoek gedaan.

Terug van weg geweest: wolven in Nederland

Voor het eerst sinds twee eeuwen lijkt zich een wolf in Nederland te vestigen. De afgelopen jaren zijn wolven al regelmatig gezien, maar niet eerder bleef een dier lang op één plek hangen. Dat gebeurt nu wel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore