Spel op de radio

De muzieksmaak van koning Willem-Alexander: U2 wel, Spice Girls niet

17 december 2019 14:26 Aangepast: 18 december 2019 07:45
De koning bij Radio 2.

Koning Willem-Alexander was vanmiddag te gast in de radiostudio van Radio 2 en belandde daar plotseling in een radiospel: de Top 2000-shuffle. Wat bleek: de koning houdt van U2, en ietsje minder van de Spice Girls.

De koning was op bezoek vanwege het 100-jarig bestaan van de radio en speelde dus leuk een spelletje mee. Dj Bart Arens kondigde, zoals hij altijd doet, zijn deelnemer van het spel aan, al ging hij wel even de mist in bij de woonplaats van de koning. Niet Wassenaar, maar Den Haag. "Net verhuisd", zei de koning.

Aan of uit?

In het spel moest hij bij ieder passerend nummer aangeven of het 'aan' dan wel 'uit' moest. Aan betekende dat het nummer bleef draaien en dat hij de volgende nummers niet zou horen, bij de optie uit kreeg hij een nieuwe keuze.

Sweet Child of Mine van Guns 'n Roses en Otis Redding werden met pijn in het hart van de koning doorgedraaid, maar bij 'Wannabe' van de Spice Girls was hij gedecideerd. Hij is duidelijk geen fan van de meisjes die furore maakten in de jaren 90.

'En dat als Hagenees!'

U2 met Ordinary love bleek het nummer voor de koning om 'aan' te zeggen. "U2 kan ik niet uitzetten, als ik van vijf nummers één keer U2 krijg, dan moet hij aan."

Toch kwam er een lichte vorm van spijt bij het horen van het laatste nummer, dat hij tóch nog even te horen kreeg. Het was Radar Love, van de Golden Earring. "En dat als Hagenees! Nou, dan zetten we die ook maar aan!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore