Drugsdeal

Vuurgevecht in New Jersey: één agent en vijf personen overleden

10 december 2019 23:51 Aangepast: 11 december 2019 03:45
De politie is met veel man om de situatie onder controle te krijgen. Beeld © AFP

Bij een vuurgevecht in New Jersey zijn één politieman, twee schutters en drie andere personen om het leven gekomen. Volgens de politie was een drugsdeal die verkeerd afliep de oorzaak van de schietpartij. Ook liepen meerdere agenten verwondingen op.

De omgekomen agent kreeg een melding van een verdachte situatie. Toen hij op die plek aankwam, werd hij neergeschoten. Hij overleed later in de ambulance. 

De twee schutters vluchtten vervolgens een supermarkt binnen en bleven vanuit daar schieten. Bij die schietpartij kwamen drie personen in de winkel om het leven. Een ander raakte gewond.

Bij de schietpartij kwamen één agent en drie personen om het leven. Bij de schietpartij kwamen één agent en drie personen om het leven.

De schutters raakten ook een agent in zijn schouder. Twee andere agenten liepen verwondingen op. Geen van hen is in levensgevaar.

Verdachten uitgeschakeld

De schutters zijn daarna door de politie om het leven gebracht, melden Amerikaanse media. In totaal zijn er zes mensen omgekomen.

Het vuurgevecht duurde ruim een uur. Scholen in de buurt waren in lockdown: niemand mocht de scholen in of uit. Een gestolen voertuig dat vermoedelijk van de daders was, is door de politie in beslag genomen. 

Omgekomen agent

De agent die bij de schietpartij om het leven kwam, was volgens lokale media gekleed in burgerkleding. Het zou gaan om de 39-jarige Joseph Seals, die erin gespecialiseerd was om geweren van de straat te halen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore