Appreview

Van make-over tot beautyadvies: 5 mooimaakapps

03 december 2019 13:13 Aangepast: 04 december 2019 20:25

Als je straks in je feestjurk aan de kersttafel verschijnt of het nieuwe jaar inluidt, is het wel zo leuk om je gezicht ook een beetje in de verf te zetten en je haar extra schwung te geven. Of je nu voor een hele nieuwe look wil gaan of alleen die ene perfecte lipstick zoekt, deze apps helpen je.

1. YouCam Makeup

Ben je nieuwsgierig of die cat-eye, knalroze lipstick of groene ogenschaduw jou nou eigenlijk staat? Dan zit je met de YouCam Makeup app wel goed. In de app vind je al verschillende complete looks die je door middel van augmented reality op je eigen gezicht kan uitproberen. Het werkt eigenlijk hetzelfde als een Snapchat of Instagram filter. De looks kun je zelf aanpassen met de submenu’s voor bijvoorbeeld lipstick of contouren.

Een feature die ik opmerkelijk vind in deze app is ‘punten’. Hierbij kun je vlekjes, rimpels, textuur en donkere kringen vastleggen. Je kunt hiermee als ware je eigen huiddagboek maken. Neem dit menu niet al te serieus - zo werden mijn moedervlekken voor puistjes aangezien. Maar qua pigmentatie zat-ie wel weer op het juiste spoor.

Prijs: Gratis. Maar je kan betalen voor speciale make-up looks. Je betaalt voor 1 maand 5,49 en voor 12 maanden 2,29 per maand.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: De oneindige make-up looks die je in deze app vind. 
Minpunten: De app is nogal overweldigend. Je kan er namelijk best wel heel erg veel mee. Van het uitproberen van make-up tot het maken van een huidanalyse. Maar je hebt ook nog eens je eigen profiel waarbij je alles kunt bijhouden én je kan allerlei foto’s en inspiratie in de app vinden. 
Waar voor je geld: Nee. De gratis versie is voldoende. 

2. Style My Hair

Voor iedereen die al een tijdje twijfelt of-ie zijn haar donkerder, lichter of juist een hip fel kleurtje moet geven is er de Style My Hair-app. Hiermee kun je realtime zien of een kleur jou wel staat. Het gaat dus in deze app specifiek om kleuren. Net als bovenstaande app wordt er aan de hand van augmented reality een kleurlaag over je eigen haar heen gelegd. Zo kun je direct zien welke kleur je goed staat. 

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Ideaal om te kijken of je misschien toch een keer van brunette naar blond of andersom moet gaan.
Minpunten: De echte donkere kleuren werken niet heel goed op mijn haar. Ik vraag mij dus af of iemand met donker haar die naar blond wil wel het juiste resultaat krijgt. Maar omdat de app gratis is, is ’t sowieso leuk om een keertje uit te proberen. Daarnaast werkt het inspiratie menu in de app niet naar behoren. 
Waar voor je geld: Niet van toepassing. 

3. Clean Beauty

Je leest wel vaker in het nieuws dat bepaalde producten in cosmetica niet goed zijn voor je huid. Maar weet jij eigenlijk of jouw eigen producten chemicaliënvrij zijn? Deze app helpt je een handje. Je kunt je beautyproduct scannen aan de hand van de ingrediëntenlijst en dus niet de barcode. De app vertelt je vervolgens direct of er schadelijke stoffen in je product zitten. De app beoordeelt dus geen product in het algemeen, maar wel ieder afzonderlijk ingrediënt dat aanwezig is in de lijst. 

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: De lijst met ingrediënten is helemaal up-to-date en bevat extra uitleg per ongewenst stofje. De informatie over ieder ingrediënt wordt duidelijk en overzichtelijk weergegeven met behulp van herkenbare symbooltjes.
Minpunten: Clean Beauty gaat in een gescande lijst op zoek naar de aanwezige ingrediënten en beoordeelt ieder ingrediënt afzonderlijk. Je kan dus niet zelf zoeken op product. 
Waar voor je geld: Niet van toepassing. 

4. Hair Style Makeover

Nadat je jezelf een beauty make-over hebt gegeven en hebt gecheckt welke haarkleur je het beste staat, kan een nieuw kapsel eigenlijk niet uitblijven. Daarom is er de Hair Style Makeover In deze app kun je allerlei verschillende kapsels uitproberen. Van ultra lang haar tot een korte bob. De app is nogal simpel in gebruik, wat inhoudt dat je een foto van je hoofd moet maken en vervolgens kapsels over je hoofd heen legt. Het resultaat is daardoor matig.

Prijs: Gratis. Wil je toegang krijgen tot alle kapsels dan betaal je eenmalig 5,49 euro.  Beschikbaar voor: iOS. Pluspunten: Ondanks dat je de kapsels op je hoofd plakt kun je ze wel nog aanpassen door ze te te draaien, bij te snijden en te blurren waar nodig.  Minpunten: Doordat de app niet met augmented reality werkt, moet je een foto van je gezicht maken. De kapsels worden zo op je gezicht geplakt waardoor het resultaat niet echt goed is. Dit is geen app die je meeneemt naar de kapper om te zeggen: 'dit kapsel wil ik'.  Waar voor je geld: Absoluut niet.

5. Treatwell

Wil je nog even snel voor de feestdagen naar de kapper, een manicure of schoonheidsbehandeling? Maar is er bij jouw favoriete salon geen plek. Dan is Treatwell de oplossing. Met deze app kun je direct zien waar er bij jou in de buurt wél nog een plekje is. Van een massage tot een pedicure, van een gloednieuw kapsel tot een last minute tan. In deze app vind je allerlei verschillende salons waar je direct een afspraak kan boeken. Ideaal als je dus nog even tussen het cadeaus kopen en het maken van een feestdiner even je nagels wilt laten doen. 

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: De app laat je direct zien waar er nog plek is en geeft bovendien ook nog scherpe deals. 
Minpunten: Geen.
Waar voor je geld: Niet van toepassing. 

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`