Brandjes en en vernielingen

Twaalf mensen aangehouden na rellen in Haagse wijk Duindorp

02 december 2019 09:28 Aangepast: 03 december 2019 09:00
Beeld © REGIO15

De Haagse politie heeft twaalf mensen aangehouden nadat er voor de tweede avond op rij rellen plaatsvonden in de wijk Duindorp. Een bushalte werd vernield en er werden containers en bankjes in brand gestoken. De jongste verdachte is 15, de oudste 58 jaar oud.

Ook werden er ruiten ingegooid, zegt de politie. "Rond 23.00 uur werd de ME ingezet, die heeft de groep weggedreven en dat heeft in aanhoudingen geresulteerd. Sommige aangehouden personen waren minderjarig, de oudste was 44 jaar oud. Ze zijn inmiddels vrijgelaten en moeten zich later verantwoorden."

Vreugdevuur

De ongeregeldheden ontstonden mogelijk uit onvrede dat er dit jaar geen groot vreugdevuur zal zijn bij oudjaarsnacht. De politie kan dat niet bevestigen. 

Containers in brand gestoken in Duindorp, ME ingezet:

De politie heeft in de Haagse wijk Duindorp de ME ingezet om de onrust te bestrijden.

De Duindorp Vreugdevuur Stichting trok de stekker uit het vreugdevuur vanwege te hoge eisen die de gemeente Den Haag zou hebben gesteld. De stichting wil ook geen andere evenementen rond de jaarwisseling organiseren. "Wij trekken onze handen overal van af", schreef de organisatie op Facebook.

Tweede avond op rij

Het was dus al de tweede avond op rij dat het onrustig was in Duindorp. "Dat betekent dat we alert zijn, en dat we overleggen met de gemeente", zei de politie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore