'Vuilspuiterij'

Hongarije stopt met songfestival: het zou 'te gay' zijn

27 november 2019 22:29
Duncan Laurence Beeld © ANP

Hongarije zal komend jaar niet meedoen aan het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. De regering in Hongarije zou het evenement 'te gay' vinden.

Er is geen officieel statement naar buiten gekomen van de regering waarom ze stoppen met het Songfestival, maar Hongaarse bronnen zeggen tegen de Britse krant The Guardian dat de connectie tussen het songfestival en de homogemeenschap voor de regering te sterk is. 

'Niet verbaasd'

"Ik was niet verbaasd", zegt de bron tegen The Guardian. De krant sprak iemand bij de Hongaarse televisie, die verder vertelt dat het op televisie positief in beeld brengen van homo's wordt ontmoedigd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ophef in Hongarije om zoenende homo's in campagne Coca-Cola

De woordvoerder van de Hongaarse regering doet de verhalen af als onzin. "Het is schaamteloze vuilspuiterij. Niemand van de regering heeft gezegd dat Eurovision te gay is", schrijft Zoltan Kovacs op Twitter. Een andere reden noemen voor het stoppen, noemt hij niet.

Homoseksuele vloot

Eerder dit jaar werd door de Hongaarse regering van Viktor Orbán het adopteren van kinderen door twee mensen van hetzelfde geslacht nog 'pedofilie' genoemd en een commentator noemde het songfestival al eens een homoseksuele vloot. Ook viel een campagne van Coca-Cola met homo's en lesbiennes die zoenen niet in de smaak bij de president.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore