Ga naar de inhoud
Ongeluk of moord?

Advocaat nabestaanden: zaak overleden Ivana Smit heropend als moordonderzoek

Ivana Smit Beeld © Instagram

De zaak van de overleden Ivana Smit in Maleisië wordt officieel heropend en zal worden behandeld als een moordonderzoek. Dat laat advocaat van de familie Sébas Diekstra weten. Er komt een speciaal onderzoeksteam dat de dood van Smit in Maleisië gaat onderzoeken.

Het gerechtshof in Maleisië oordeelde afgelopen vrijdag in hoger beroep al dat het onderzoek moest worden heropend. Volgens advocaat Diekstra van de familie omdat de rechter denkt dat de dood van de toen 18-jarige Ivana het gevolg is van 'handelen van derden'. 

20 hoog

Ivana Smit was op de dag van het ongeluk bij een Amerikaans echtpaar in een flat op 20 hoog in Kuala Lumpur. Haar lichaam werd onderaan de flat gevonden. Wat er gebeurd is, is nooit duidelijk geworden. Volgens de familie heeft het echtpaar iets met haar dood te maken, maar dat ontkent en zegt dat ze onder invloed van drugs is gesprongen.

De familie reageerde vrijdag ook al opgelucht tegen RTL Nieuws, voordat bekend werd dat het zou gaan om een moordonderzoek: "We willen gerechtigheid. We kunnen haar niet terughalen, maar we kunnen ook niet verder leven als de schuldige niet wordt gepakt", zei vader Marcel.

OM

De familie hoopt dat het Nederlandse Openbaar Ministerie ook een onderzoek gaat instellen.