Agent knock-out

Ook bruidegom en twee anderen opgepakt in zaak trouwstoet Rotterdam

07 november 2019 16:33 Aangepast: 07 november 2019 16:42
Een screenshot van de situatie

De politie heeft nog eens twee mannen en een vrouw aangehouden in de zaak van een knock-out geslagen agent in Rotterdam. Hij werd aangevallen toen hij een overlast gevende trouwstoet controleerde. Eerder werd er al een 25-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het mishandelen van de agent.

De drie nieuwe verdachten zitten nu vast voor het beïnvloeden van getuigen. Het gaat om de 43-jarige moeder van de bruid, de 54-jarige vader van de bruidegom en de 22-jarige bruidegom zelf. Ze werkten de politie tegen in de zaak. 

Beledigen van ambtenaar

Door hun toedoen duurde het onderzoek onnodig langer, laat de politie weten. "Met de aanhouding van deze drie betrokkenen laten politie en Openbaar Ministerie zien dat ook dit strafbare handelen wordt aangepakt." De bruidegom wordt naast het beïnvloeden van getuigen ook vervolgd voor het beledigen van een ambtenaar in functie.

Agent Gert Jan de Jonge werd bewusteloos geslagen door de 25-jarige man. "Alsof mijn hoofd uit ging", verwoordde de agent de gebeurtenis eerder. De agent ging langs bij de trouwstoet omdat het gevaarlijk was en de auto's vier rijstroken blokkeerden.

Knal van achteren

Het leek even alsof de mensen gehoorzaamden, tot een auto vlak langs De Jonge raasde. Hij liet het er niet bij zitten. Even verderop kwam hij de trouwstoet weer tegen en blokkeerden de auto's opnieuw de weg. Toen kwam de 'knal'. Van achteren, in zijn nek, vermoedelijk door iemand uit de stoet. Een paar seconden was De Jonge bewusteloos, daarna krabbelde hij weer op. De bruidegom riep  hem vervolgens nog wat scheldwoorden toe.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Agent neergeslagen bij controle trouwstoet in Rotterdam

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore