Nederlandse advocaat

Buren Schol zien schietpartij voor de deur: 'Mijn vrouw is helemaal overstuur'

06 november 2019 15:06 Aangepast: 07 november 2019 11:03
De plek waar advocaat Philippe Schol vanochtend werd neergeschoten. Beeld © PS Media

Bewoners van de Losserstrasse in het Duitse Gronau zagen vanochtend hoe advocaat Philippe Schol (43) voor hun neus werd neergeschoten. "Mijn vrouw is helemaal overstuur", zegt de man van het stel tegen RTL Nieuws.

Het echtpaar, dat liever anoniem wil blijven, staat op het punt om de deur uit te gaan, als de Enschedese advocaat Schol vanochtend voorbij loopt. Hij woont een eindje verderop in de straat.

Een kleine witte auto rijdt voorbij, het raampje aan de bijrijderskant omlaag. Dan volgen er volgens de buren ongeveer drie schoten en ligt Schol op de grond. Het gebeurt in een split second.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

In Duitsland neergeschoten Nederlandse advocaat geopereerd en buiten levensgevaar

Bebloed been

De buren denken dat de advocaat in zijn benen is geraakt. Een andere buurvrouw zag het ook. "Zijn been bloedde", zegt ze tegen RTL Nieuws.

Na de schietpartij rijdt de auto volgens het echtpaar verrassend rustig weg, in de richting van het centrum van Gronau. De buurman belt snel de politie en vijf minuten later staat er een ambulance om advocaat Schol te verzorgen.

De advocaat is inmiddels geopereerd en buiten levensgevaar. Dat meldt Carl Luttikhuis, de deken van de orde van advocaten in Overijssel.

 

Erg geschrokken

De buren voor wiens huis het gebeurde zijn erg geschrokken. "Mijn vrouw ligt nu te slapen met kalmerende middelen die ze van de politie heeft gekregen", zegt de man.

"Schieten vanuit een auto is niet heel precies. Voor hetzelfde geldt waren wij geraakt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse advocaat vlak over grens met Duitsland neergeschoten vanuit rijdende auto

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore