Ga naar de inhoud
Beelden opgedoken

Studentes 'vechten' tijdens jaarlijkse traditie: 'Aan haren trekken gaat te ver'

Een meisje wordt aan haar haren getrokken.

Je ziet het niet vaak, beelden vanuit een studentenvereniging. Nu is er een video opgedoken waarop vrouwelijke studenten met elkaar lijken te vechten. Het gaat om leden van de Utrechtse vrouwelijke studentenvereniging UVSV die op bezoek waren bij de vrouwen van de Rotterdamse studentenvereniging RSC/RVSV. Volgens het RSC/RVSV gaat het om een jaarlijkse traditie.

Het gaat er niet zachtzinnig aan toe, zo is te zien op de beelden. Ook vice-president Saskia van Bergen van het RSC/RVSV vond het soms te ver gaan. "We snappen dat voor mensen die geen lid zijn van onze vereniging de beelden anders kunnen overkomen", schrijft ze in een reactie.

Aan haren trekken

Van Bergen: "Onze sociëteitscommissie heeft zoveel mogelijk ingegrepen bij enkele eerstejaars die te ver gingen, zoals het aan de haren trekken. Ook werden door sommige vrouwelijke leden teksten geroepen die niet kunnen."

Studentenverenigingen uit Rotterdam en Utrecht 'vechten' met elkaar:

00:38

"Het bezoek begint meestal met een paar minuten invechten", legt Van Bergen uit. "Dat doet iedereen vrijwillig en het betreft geen ontgroening." 

Geen gewonden

Volgens Van Bergen waren er geen gewonden en was er geen sprake van blijvende medische klachten bij een van de aanwezigen. "Na het traditionele 5 minuten duwen en trekken werd er daarna samen in alle gezelligheid feestgevierd."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore