Ga naar de inhoud
Huilend spijt betuigd

Drugszaak: 2 jaar cel geëist tegen actrice Imanuelle Grives

Imanuelle Grives verlaat de rechtbank in Antwerpen. Beeld © RTL Boulevard

Het Belgische OM heeft vandaag 2 jaar cel en 8000 euro boete geëist tegen actrice Imanuelle Grives om drugsbezit en -handel. De actrice staat vandaag terecht in Antwerpen voor de vermeende drugshandel op het dancefestival Tomorrowland in Boom.

Ze werd op 21 juli op het festival opgepakt. De 34-jarige actrice had volgens het Belgische Openbaar Ministerie xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine in haar bezit. Op het logeeradres van Grives werden nog meer drugs gevonden, zoals amfetamine, GHB en cannabis.

Grives heeft volgens haar advocaat John Maes willen experimenteren. Niet per se in verband met een rol, zoals ze eerder had verklaard, maar om de spanning op te zoeken. Ze gebruikte zelf zowat alle verdovende middelen die er op de markt te verkrijgen zijn en was veel aan het feesten. "Feesten en acteren waren voor mijn cliënte de manier om vrijheid te ervaren", aldus Maes.

In de rechtbank zei Grives huilend dat ze heel veel spijt heeft. "Ik heb in de gevangenis heel goed kunnen nadenken over wat ik ga doen met mijn leven en hoe ik dit verder ga inrichten."

Twee vriendinnen

Ook de twee vriendinnen waarmee Grives op het festival was hadden drugs in hun bezit, maar niet zoveel als Grives. Tegen een van hen, die ook op de zitting is, eiste de officier achttien maanden celstraf. 

De actrice werd bij de ingang van het festival opgepakt toen een drugshond aansloeg op de drugs die het drietal bij zich had. Grives had de spullen onder meer verstopt in een pruik.

De politie zou voorafgaand aan de arrestatie al hebben geweten dat de drie dames op weg waren naar Tomorrowland om drugs te verkopen. Ook werd er volgens het OM een soort boekhouding bij de dames gevonden, waarop stond hoeveel drugs er werd verkocht.

Geen criminal mind

Volgens Maes heeft Imanuelle geen 'criminal mind'. " Ze heeft beschreven hoe haar leven eruit zag", zegt haar raadsman, die erop wijst dat Imanuelle zestig, zeventig en soms zelfs tachtig uur werkte en niet kon compenseren. "Ze leidde een leven dat niets met de realiteit te maken had."

Grives werd in afwachting van haar proces in september vrijgelaten uit voorarrest na betaling van een borgsom van 5000 euro.

De zaak gaat op 8 november weer verder.