25-jarige Rotterdammer

Verdachte aangehouden voor mishandeling agent bij trouwstoet

09 oktober 2019 13:23 Aangepast: 09 oktober 2019 16:14
Screenshot van beelden van het incident, rechts ligt de neergeslagen agent.

De man die eind augustus een politieman knock-out heeft geslagen toen hij een trouwstoet controleerde, zou vanochtend zijn aangehouden. De verdachte is een 25-jarige Rotterdammer.

Dat meldt de politie vandaag. De man werd gearresteerd in Lopik. Hij probeerde zich nog te verstoppen onder een bed, maar agenten hadden dat al snel door. Hij zit vast en wordt vrijdag 11 oktober voorgeleid. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe beelden van agent die knock-out geslagen werd bij trouwstoet

De agent nam eind augustus een kijkje bij de trouwstoet na een aantal meldingen. Die varieerden van onnodig toeteren, asociaal rijgedrag tot bruidsgasten die op autodaken zaten en het stoppen van het overige verkeer blokkeerden. Agenten spraken de deelnemers van de trouwstoet op de Rotterdamse Maasboulevard aan, waarna de bruiloftsgasten met veel kabaal vertrokken.

Harde klap

Even later blokkeerde de stoet het verkeer opnieuw. Toen een van de feestgangers werd aangehouden, misdroegen anderen zich volgens de politie flink. Een van hen sloeg een agent zo hard, dat de politieman viel en korte tijd het bewustzijn verloor. De man die de klap uitdeelde, kon aanvankelijk ontkomen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Agent aangevallen in trouwstoet: 'Alsof mijn hoofd uit ging'

De agent heeft tot op heden veel last van het incident en is nog altijd niet volledig aan het werk. "Nog altijd heeft de klap een enorme impact op mijn gezin. De kinderen kunnen nog stééds niet ongeremd spelen in huis omdat ze rekening moeten houden met papa", zegt hij in een reactie op de aanhouding. 

Kaartje en bloemetje

"Ik vind mooi om te zien hoe de samenleving en politie hebben samengewerkt om tot de aanhouding van deze verdachte te komen. Ik wil daarbij iedereen die middels een kaartje, een bloemetje of wat voor manier die ook, aan ons heeft gedacht, enorm bedanken."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore