Regen, regen, regen

Het is nat, koud, en het houdt niet op: 'In het noorden misschien zelfs krabben'

06 oktober 2019 16:11
Archieffoto.

Wat een weer. Keek je de afgelopen dagen met een kop warme thee uit het raam, dan zag je vooral regen. Misschien goed voor de natuur, maar niet voor de gemoedstoestand van veel Nederlanders. We hebben een klein beetje goed nieuws voor je: morgen wordt het namelijk een groot deel van de dag droog. Maar daarna is de regen gewoon weer terug.

Het blijft een komen en gaan van storingen, zegt Nicolien Kroon van Buienradar. "Morgen is het overdag droog. maar in de avond komt er weer regen, en dat is een opmaat voor de rest van de week."

Ruiten krabben

Even proberen te genieten dus, maar eerst moeten er in het noorden misschien een paar ruiten gekrabd worden. "De temperatuur aan de grond zakt tot rond het vriespunt. Dat is voor het eerst deze herfst."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Neerslagtekort voorbij? 'Deze regen is druppel op gloeiende plaat'

Vanaf dinsdag is de regen weer terug, al zal wel iets vaker de zon zijn weg tussen de wolken weten te vinden. "Maar dat is in de marge", zegt Kroon. En de temperatuur dan? "Veertien graden. Net iets frisser dan normaal. Echt een week voor warme chocomel, en het bingewatchen van series." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore