Vier agenten dood

Dader Parijs (45) werkte al sinds 2003 op hoofdbureau

03 oktober 2019 21:15 Aangepast: 03 oktober 2019 22:06
Een traumahelikopter vlakbij het politiebureau. Beeld © AFP

De man die vanmiddag werd doodgeschoten nadat hij vier mensen had doodgestoken op het hoofdbureau van de Parijse politie, was een 45-jarige man die daar al sinds 2003 werkte. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner gezegd.

De man werd geboren op het eiland Martinique en kampte met een serieus gehoorprobleem. De steekpartij kostte drie mannen en een vrouw het leven. Ook raakte iemand zwaargewond. De dader, die op de IT-afdeling werkte, werd doodgeschoten door een politieagent.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man steekt vier agenten dood in politiebureau Parijs

Na de aanval werd het bureau, dat in de buurt van de Notre-Dame staat, geëvacueerd en werd de omgeving afgezet. Ook een nabijgelegen metrostation ging dicht.

Over het motief van de dader is nog niets bekend. De Franse nieuwszender BFMTV meldde dat de waarschijnlijke achtergrond van het misdrijf een intern conflict binnen de politie was. De man zou zich anderhalf jaar geleden hebben bekeerd tot de islam, maar het is niet duidelijk of dat iets met de aanval te maken heeft.

Vrouw gearresteerd

Na de aanslag deed de politie een inval bij zijn huis in Gonesse, een stad in de Parijse regio. Volgens de aanklager werd daar de vrouw van de man om onbekende reden gearresteerd.

De Franse premier Edouard Philippe is direct na de aanslag naar het politiebureau gegaan. Ook president Emmanuel Macron kwam daarnaartoe. Hij noemde de aanval een 'tragedie' en zei dat de collega's van de aanslagpleger 'in shock verkeren'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore