Mysterieuze moord

Tob Cohen begraven in Kenia, van moord verdachte weduwe ook aanwezig

24 september 2019 21:33 Aangepast: 24 september 2019 21:34
Sarah Wairimu bij de begrafenis van Tob Cohen. Beeld © EPA

De in Kenia vermoorde Tob Cohen is op de kleine joodse begraafplaats van Nairobi begraven. Zijn broer Bernard, enkele vrienden, ambassadepersoneel en Keniaanse functionarissen, onder wie familie van de president van het land, waren bij de korte joodse plechtigheid.

Ook zijn van de moord verdachte weduwe Sarah Wairimu was bij de begrafenis. Zij weerspreekt elke betrokkenheid bij de moord en zit sinds eind vorige maand vast. Ze kreeg van justitie toestemming onder bewaking de gevangenis te verlaten en aanwezig te zijn.

"Bedankt dat jullie mij hebben toegelaten om mijn man te begraven", zei Wairimu daarover in een korte toespraak tijdens de plechtigheid. Daarin benadrukte ze ook dat ze nog steeds met Tob getrouwd is. "Ik ben nog steeds Sarah Cohen, laat dat heel duidelijk zijn." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Weduwe Tob Cohen toch aanwezig bij begrafenis

De vrouw had ook een boodschap voor de moordenaars. "Voor degene die verantwoordelijk zijn voor de dood van Tob, die hier nu in schaapskleren staan, geloof mij: je dagen zijn geteld." 

Vechtscheiding

Cohen lag in een vechtscheiding met zijn echtgenote. Hij verdween op 19 of 20 juli. Volgens Wairimu was hij psychische hulp gaan zoeken in het buitenland. De politie vertrouwde dit niet en pakte de vrouw op.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Reconstructie: 'Boven lijk Tob Cohen moest huisje worden gebouwd'

Het lichaam van Cohen is pas 13 september in een afgedekte oude watertank achter het huis van Cohen en Wairimu in Nairobi gevonden. Dat was volgens Keniaanse media op aanwijzingen van de toen net aangehouden andere hoofdverdachte.

De vrouw moet donderdag weer voor de rechter verschijnen, waarschijnlijk met de man die eveneens hoofdverdachte is, mogelijk een minnaar van Wairimu.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore