Vriend doet oproep

Inzamelingsactie voor uitvaart Floris (6) na fatale chaletbrand Strijbeek

19 september 2019 17:50 Aangepast: 19 september 2019 17:51
Archieffoto. Beeld © iStock

Een vriend van de familie van de overleden Floris (6) is een inzamelingsactie begonnen voor de uitvaart van het jongetje, dat omkwam tijdens de brand in een chalet in Strijbeek.

Afgelopen weekend kwamen Floris en 9-jarige Stan om het leven bij een brand in het zomerhuisje van de oma van Stan. De twee vriendjes lagen boven te slapen toen het vuur uitbrak en hadden geen schijn van kans. De oma wist samen met een ander kleinkind wel op tijd naar buiten te komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Diepe schok in Strijbeek door fatale brand tijdens logeerpartij

Een vriend van de familie van Floris doet op Facebook een emotionele oproep. "Op de socials delen we vooral alles wat goed gaat, succes, liefde, feest en veel eten. Maar het is niet altijd feest", schrijft Edwin Wiekens. "Vrienden van mij hebben in die nacht hun kind verloren. Lieve Floris, kleine draak, je wordt ontzettend gemist."

Wiekens roept iedereen op om bij te dragen aan de begrafenis om zo de ouders te helpen. " Want wie verwacht er nou dat je je zoontje op 6-jarige leeftijd al moet begraven? De ouders, familie en vrienden van Floris zeker niet." Omdat er geen uitvaartverzekering voor Floris is afgesloten, lopen de kosten hoog op. 

Verslagenheid

De brand zorgt voor veel verslagenheid in het Brabantse dorp, maar ook op de scholen van de jongens. Op de Rudolf Steiner School in Breda is een gedenkhoek ingericht voor Floris en ook op basisschool de Blijberg in Rotterdam wordt gerouwd om hun overleden leerling Stan. 

De oorzaak van de brand is niet meer te achterhalen omdat het huisje compleet is verwoest. Er is volgens de politie in ieder geval geen sprake van een misdrijf of nalatigheid. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

School herdenkt jongetje (6) dat omkwam bij chaletbrand: 'Het is zo verdrietig'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore