In tuigje naar beneden

Hond en baasje gered uit nationaal park nadat hondje weigert verder te lopen

15 september 2019 17:50 Aangepast: 15 september 2019 18:10
Een reddingswerker samen met de hond. Beeld © Keswick Mountain Rescue Team

In een nationaal park bij het Engelse Keswick heeft een reddingsteam een hondje naar beneden gedragen dat niet meer verder wilde lopen na een lange wandeling met zijn baasje.

Het baasje maakte samen met zijn negen jaar oude hondje een wandeling in het Lake District National Park tot de terriër weigerde om verder te lopen. 

Schuilen in hutje

De man heeft de hond vervolgens een eind gedragen totdat ze allebei te moe en te koud waren om de tocht voort te zetten. De twee zochten onderdak in een hutje waar wandelaars vaak schuilen bij slecht weer. Na een belletje met de alarmcentrale schoot een reddingsteam het tweetal te hulp. 

"Een klein team met een reddingshond klom omhoog waar ze de man en zijn hond in het hutje vonden", schrijft Keswick Mountain Rescue Team op Facebook. "Het team was opgelucht dat ze de kleine, goed draagbare, koude en rillende terriër hadden gevonden." 

Tuigje

Het hondje werd met een tuigje naar beneden gedragen. Vervolgens zijn de man en zijn hond door het team naar huis gebracht waar ze konden bijkomen van hun avontuur. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hond sterft kwartier na doodziek baasje: 'Ze waren onafscheidelijk'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore