Zware mishandeling

Gegijzelde uit Almelo bewerkt met taser, hamer en tatoeage-naald

02 september 2019 17:40
Beeld © ANP - Archieffoto

Twee van de drie verdachten van een bijzonder gewelddadige gijzeling in Almelo blijven voorlopig vastzitten. Het slachtoffer van de gijzeling werd in de nacht van 19 op 20 mei bewerkt met onder andere een taser, een hamer en een tatoeage-naald.

Van de derde verdachte ontbrak bewijs dat hij bij de gijzeling was betrokken. Dat heeft de rechtbank in Almelo vandaag besloten.

Urenlang gefolterd

De gijzeling zou hebben plaatsgevonden als gevolg van een ruzie om drugs. De gijzelnemers zouden het slachtoffer in een huis aan de Pijlkruidstraat hebben geblinddoekt en vastgebonden op een stoel. Daar zou hij urenlang zijn gefolterd.

De verdachten die vast blijven zitten hebben het slachtoffer op de vingers geslagen met een hamer, stroomstoten gegeven en tatoeages hebben gezet op de handen en voeten. Bovendien hebben de gijzelnemers gedreigd de vingers af te knippen en een doorgeladen pistool tegen zijn hoofd gehouden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouw hele nacht vast in kast na woningoverval in Limburg

Volgens het slachtoffer zelf was het een komen en gaan van mensen die hem mishandelden. Het Openbaar Ministerie verwacht daarom nog meer verdachten aan te houden.

Een van de gijzelnemers die vast blijft zitten, had het slachtoffer naar zijn woning gelokt. Van hem en de andere verdachte zijn sporen aangetroffen op de instrumenten waarmee het slachtoffer is mishandeld. Van de derde verdachte ontbreekt het volgens de rechters aan een aanwijzing dat hij aan de mishandeling heeft deelgenomen. Hij is daarom op vrije voeten gesteld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore