Politieonderzoek

In speeltuin gedode man is 32-jarige Assenaar

25 augustus 2019 11:51 Aangepast: 25 augustus 2019 12:59
Politie in de speeltuin in Assen. Beeld © Persbureau Meter

De man die zaterdag door geweld om het leven kwam in een speeltuin in de wijk Peelo in Assen, is een 32-jarige man uit Assen. De vijf mannen die wegens het incident zijn aangehouden, zitten nog vast. Het gaat om mannen van 27, 36, 38, 46 en 54, allen ook afkomstig uit de Drentse hoofdstad.

De man zou zich ongepast hebben gedragen richting een meisje in de speeltuin, waarop een aantal mensen op hem zou zijn afgegaan. Toen is een schermutseling ontstaan, waardoor de 32-jarige man uit Assen kwam te overlijden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Man overleden in speeltuin Assen, politie onderzoekt melding zedendelict

Doodsoorzaak

De vijf mannen worden allen verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de man. Zij zijn zaterdag gehoord door de politie in Assen en de verhoren zijn zondag hervat. "Wie wat heeft gedaan, moet hieruit duidelijk worden. Wij nemen hier uitgebreid de tijd voor", aldus een woordvoerster die niet weet hoe lang de verdachten nog vastzitten.

Maandag wordt sectie verricht op het lichaam van de overleden man. Mogelijk wordt dan meer bekend over de doodsoorzaak.

Reanimatie

Toen de politie aankwam op de plek is nog geprobeerd de man te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De politie heeft veel mensen in de wijk gesproken. Het onderzoek richt zich op twee onderwerpen: het overlijden van het slachtoffer en een mogelijk zedengerelateerd delict.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Extra politie in wijk Assen waar gisteren man omkwam in speeltuin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore