Val of mishandeling?

OM vraagt Spanje om onderzoek naar dood 21-jarige Nederlander

24 augustus 2019 09:02 Aangepast: 24 augustus 2019 09:49
Lloret de Mar Beeld © AFP

Het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft een Spaanse onderzoeksrechter verzocht strafrechtelijk onderzoek te doen naar het overlijden van Dewi de Koster. De 21-jarige Haarlemmer overleed in juli in Lloret de Mar.

De Nederlandse justitie houdt er rekening mee dat de man door geweld is overleden en niet door een val, zoals Spaanse autoriteiten eerder concludeerden.

Het verzoek aan de Spaanse onderzoeksrechter is eerder deze week gedaan, maar het OM heeft nog geen antwoord op het verzoek ontvangen.

Forensisch patholoog twijfelt over doodsoorzaak

Een Nederlandse forensisch patholoog die het lichaam van de Noord-Hollander onderzocht uitte eerder twijfels over de doodsoorzaak. De Telegraaf citeerde eerder een Nederlandse ooggetuige die zegt dat De Koster voorafgaand aan de val zwaar werd mishandeld. Hij zou een klap hebben gekregen van een bewaker van een discotheek en ook zou iemand hem tegen zijn hoofd hebben geschopt toen hij op de grond lag.

De zus van Dewi de Koster, Amy, zegt tegen de Telegraaf blij te zijn met het verzoek van het OM. "Dat is geweldig nieuws, hopelijk leidt het tot het achterhalen van wat er is gebeurd", zegt ze tegen de krant.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore