16-jarige jongen

Verdachte doodgestoken Megan uit Breda was klasgenoot

20 augustus 2019 17:38 Aangepast: 20 augustus 2019 19:10
Twee meisjes troosten elkaar bij de woning van Megan. Beeld © ANP

De 16-jarige jongen die verdacht wordt van het doodsteken van de 15-jarige Megan uit Breda zat bij haar in de klas. Dat bevestigt de politie zojuist aan RTL Nieuws.

De 16-jarige verdachte heeft zich gisteren na de steekpartij zelf gemeld bij de politie. Het meisje werd gevonden in haar huis aan de Bilderdijkstraat in de Brabantse stad, waar ze samen met haar moeder woonde. Tijdens de steekpartij was ze alleen thuis. 

Enorm verslagen

Megan zat op het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda. Ze zat in 4 havo. "We voelen ons enorm verslagen door dit grote verlies. Het is niet te bevatten dat de stoel van Megan vandaag, nota bene op de eerste dag van het schooljaar, leeg blijft", laat de school weten in een verklaring.

Dat de verdachte ook een leerling is van het Onze Lieve Vrouwelyceum, maakt de situatie voor de school 'extra ingewikkeld.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Breda rouwt om doodgestoken Megan (15): 'Zo jong nog, dit mag niet'

De Brabantse stad is geschokt door de dood van het meisje. Een buurvrouw die recht op de woning kijkt waar Megan woonde, kent het slachtoffer van gezicht. "Ik zag haar regelmatig lopen. Met haar moeder. We begroetten elkaar altijd. Zo'n leuk, jong lief meisje. Waar nul kwaad in zit. Ze woonde samen met haar moeder in het huis."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore