Informatie mee het graf in

Slachtoffers boos en geschokt door dood Epstein: 'We wilden gerechtigheid'

12 augustus 2019 16:29 Aangepast: 12 augustus 2019 16:40
Courtney Wild, een van de slachtoffers van Epstein. Beeld © AFP

Woede en verdriet overheersen bij slachtoffers na de dood van miljardair Jeffrey Epstein. De man, die vastzat omdat hij verdacht werd van het seksueel uitbuiten en misbruiken van minderjarige meisjes, heeft vermoedelijk in zijn cel zelfmoord gepleegd.

"Ik ben boos dat Epstein zijn slachtoffers niet onder ogen hoeft te komen", zei Jennifer Araoz, die Epstein ervan beschuldigt haar op haar 15de te hebben verkracht, tegen The Guardian. "We moeten leven met de littekens die zijn acties hebben aangericht. De pijn en trauma's die hij heeft veroorzaakt. Epstein is dood, toch moet er gerechtigheid komen. Ik hoop dat de autoriteiten zijn handlangers en medeplichtigen zullen vervolgen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

'Lijkschouwer overtuigd van zelfmoord misbruikmiljardair Epstein'

Bewaking

Eva Ford, moeder van vermeend slachtoffer Courtney Wild, vraagt zich in de Miami Herald af hoe het kan dat Epstein niet meer extra bewaakt werd. "Er hadden camera's moeten hangen om hem in de gaten te houden. Er is vast iemand betaald om de andere kant op te kijken."

Michelle Licata, die zegt op haar 16de te zijn misbruikt door Epstein: "Ik wilde alleen maar dat hij verantwoordelijk werd gehouden voor zijn acties. Zo simpel is het."  

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

'Zelfmoord?' Wilde complottheorieën na dood miljardair Jeffrey Epstein

Makkelijke weg

"Hij kiest de makkelijke weg", vindt de nu 30-jarige Jena-Lisa Jones. Ze was 14 jaar toen ze geïntroduceerd werd bij Epstein. Ze zou toen 200 dollar krijgen voor een massage.

Jack Scarola, een advocaat die meerdere slachtoffers verdedigt, zei tegen The Guardian: "Ik weet zeker dat geen van de slachtoffers rouwt om zijn dood, maar waar ze wel om treuren is de informatie die hij met zijn dood meeneemt." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Jeffrey Epstein had geen extra beveiliging om zelfmoord te voorkomen

Veroordeling

Ook rechter Brad Edwards heeft van zich laten horen. Hij zei in een verklaring: "We zijn al meer dan een decennium verwikkeld in een strijd met Epstein. Dit is niet het einde waarop we zaten te wachten. De slachtoffers verdienden het om Epstein veroordeeld te zien."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore