'Ik hou jullie in de gaten'

Familie uit New Jersey verkoopt villa met groot verlies na jarenlange stalking

12 augustus 2019 07:40 Aangepast: 12 augustus 2019 08:04
Het droomhuis dat een horrorhuis werd.

Een Amerikaans gezin heeft hun droomhuis van 1,4 miljoen dollar vijf jaar na aankoop verkocht voor nog geen miljoen. Ze hebben het huis in de plaats Westfield nooit bewoond, omdat ze bestookt werden met angstaanjagende brieven.

Vlak na de koop, in juni 2014, vielen de eerste brieven op de deurmat van de familie Broaddus. De briefschrijver, die nooit gepakt is, schreef volgens Bloomberg onder meer dat hij het 'verse bloed' van de familie verwelkomde en dat hij ze in de gaten hield rond het huis. "Ik ben al decennialang de baas over het huis en hou de woning in de gaten. Net als mijn vader en grootvader ooit deden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Droomhuis wordt horrorhuis door griezelige stalker

Rijke bewoners

"Waarom zijn jullie hier?", schreef hij. "Ik kom er wel achter. Wie heeft de slaapkamers aan de straatzijde? Ik weet het zodra jullie in het huis trekken." In zijn jeugd rende hij van de ene kamer naar de andere, schreef hij ook, en dacht hij zich het leven in van de rijke bewoners. Ook was hij het niet eens met de renovaties van het huis. Hij vroeg zich af of de bewoners al hadden ontdekt wat hij had achtergelaten in de muren.

De zaak kreeg internationale bekendheid doordat de familie de voormalige bewoners aanklaagde wegens de brieven, maar een dader is nooit gepakt. De familie Broaddus heeft duizenden dollars besteed om het huis te bewaken. Maar uiteindelijk maakten ze zich zo zorgen om hun veiligheid en die van hun drie kinderen, dat ze het huis nooit bewoond hebben.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`