22 doden

Moeder schutter El Paso belde met politie om wapenbezit van haar zoon

08 augustus 2019 07:25 Aangepast: 08 augustus 2019 09:02
Patrick Crusius na de schietpartij. Beeld © AFP

De moeder van de 21-jarige Patrick Crusius heeft enkele weken voor de schietpartij in El Paso contact gehad met de politie. Ze maakte zich zorgen om het wapenbezit van haar zoon. Crusius schoot in El Paso vorige week zaterdag 22 mensen dood.

De moeder van Crusius twijfelde of hij wel een AK-47 in zijn bezit kon hebben, schrijft CNN. Gezien de leeftijd, volwassenheid en onervarenheid van haar zoon wist ze niet zeker of het wel verstandig was dat hij een dergelijk wapen in de kast had liggen.

Geen naam genoemd

De politie vertelde haar op basis van haar beschrijving dat Crusius over het wapen mocht beschikken. Of het gaat om het wapen dat gebruikt is bij de schietpartij, is niet bekend.  

Schietpartij Texas gefilmd, schoten te horen:

Twee schietpartijen in korte tijd in de Verenigde Staten. In Texas en Ohio kwamen tientallen mensen om het leven.

Tijdens het gesprek werd de naam van haar zoon niet genoemd en de politie vroeg ook niet om extra informatie, schrijft CNN.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Demonstraties, maar ook steun voor Trump bij bezoek aan El Paso en Dayton

Bezoek Trump

President Donald Trump bezocht El Paso en Dayton gisteren. Ook in Dayton, Ohio vond een schietpartij plaats, slechts een paar uur na de schietpartij in El Paso. Hij werd opgewacht door demonstranten, maar Trump kreeg ook steun. 

"Volgens lokale bestuurders voelden de gewonden die Trump bezocht zich oprecht gesteund door de president en de first lady, die hen troostten", zegt correspondent Erik Mouthaan. In El Paso sprak Trump van een 'geweldige dag' en zei hij dat hij veel 'respect voor het presidentschap' had ervaren. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder sterft bij bloedbad El Paso terwijl ze haar baby redt

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore