Stijgende toegangsprijzen

Dagje uit steeds duurder, vooral prijzen dierentuinen en musea steeds hoger

07 augustus 2019 01:05 Aangepast: 07 augustus 2019 17:05
Artis in Amsterdam Beeld © ANP

Een bezoek aan het museum of een avondje naar de bioscoop: een dagje uit wordt alsmaar duurder. De afgelopen vijf jaar is de toegangsprijs voor dagjes uit gemiddeld met 14 procent gestegen.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Die onderzocht van juli 2014 tot juli 2019 de toegangsprijzen van onder andere dierentuinen, musea, evenementen, bioscopen, theaters en concerten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pretpark duurder geworden? Met deze kortingen valt het allemaal erg mee

Musea en dierentuinen

Voor alle activiteiten betaal je meer, maar vooral de prijzen van musea en dierentuinen zijn gestegen. Daar is de prijs gemiddeld met 17 procent toegenomen. Ter vergelijking: in diezelfde periode zijn de consumentenprijzen gemiddeld met bijna 7 procent gestegen. 

Het allerduurste entreebewijs bij musea betaal je bij de Hermitage in Amsterdam. Daar kost een ticket voor een volwassene 25 euro. Ook het Archeon in Alphen aan den Rijn en de Museumstoomtram in Hoorn-Medemblik zijn aan de prijs. Daar betaal je 22,90 en 22,50 euro om naar binnen te mogen. 

Vooral musea zijn duurder geworden. Check in dit kaartje de prijzen van musea bij jou in de buurt.

Werkt de kaart niet goed? Klik hier om hem op een nieuw scherm te openen.

Duurdere pretparken

Een bezoek aan het theater, een concert, een muziekfestival of de bioscoop werd in vijf jaar tien procent duurder. Na een inventarisatie onder 53 Nederlandse pretparken kwam RTL Nieuws erachter dat ook die toegangskaartjes steeds duurder worden. In de afgelopen twee jaar is de ticketprijs voor een pretpark gemiddeld met bijna tien procent omhoog gegaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veel duurder: kijk hier wat een Nederlands pretpark kost voor een gezin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van