EasyJet onder vuur

Vrouw zit op vliegtuigstoel zonder rugleuning: 'Absoluut niet toegestaan'

06 augustus 2019 13:57 Aangepast: 06 augustus 2019 16:59
Ophef om stoel zonder rugleuning in vliegtuig Beeld © Twitter/Matthew Harris

Vliegtuigmaatschappij Easyjet is vandaag in opspraak geraakt nadat een passagier een foto twitterde van een vrouw in een stoel zonder rugleuning. De foto suggereert dat de vrouw op deze manier een vlucht van Londen naar Genève moest afleggen.

"Easyjet verslaat Ryanair met stoelen zonder rugleuning", schrijft Matthew Harris bij de foto op Twitter, doelend op de lage kosten van de concurrerende vliegtuigmaatschappijen. "Hoe kan dit worden toegestaan?" Vraagt de passagier zich af. 

De Britse lowbudgetairline Easyjet verzocht de maker van de foto om de afbeelding van Twitter te verwijderen en contact op te nemen met de maatschappij. De twitteraar weigerde dit waarop Easyjet nog eens extra in verlegenheid werd gebracht.

'Puur voor de foto'

Volgens de prijsvechter is de foto genomen voor het opstijgen of na de landing en heeft tijdens de trip niemand op de gekortwiekte stoel gezeten. "De passagiers zijn op de stoelen gaan zitten, puur om de foto te maken", laat een woordvoerder van Easyjet weten. De stoelen waren buiten gebruik en stonden op het punt gerepareerd te worden.

"Veiligheid heeft onze hoogste prioriteit", zegt de woordvoerder. "De desbetreffende vlucht had vijf lege stoelen aan boord, alle passagiers zijn op een normale stoel vervoerd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

EasyJet helpt allergische reizigers en doet noten in de ban

'Dit was haar stoel'

"We zouden ons af moeten vragen hoe veilig de rest van het vliegtuig was", twitterde de man die de originele foto plaatste later. "Dit was haar stoel. De vrouw is naar een andere stoel verplaatst toen iedereen aan boord was. Ik weet niet wat er gebeurd zou zijn als de vlucht wel was volgeboekt." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore