180 uur taakstraf

Man die meisje (6) per ongeluk GHB gaf, schuldig aan zwaar letsel

23 juli 2019 14:15 Aangepast: 23 juli 2019 14:51
Archieffoto Beeld © iStock

De 45-jarige vader die een vriendinnetje van zijn dochter per ongeluk GHB gaf in plaats van ranja is veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur. Ook moet de man een schadevergoeding betalen. Het 6-jarige meisje liep zwaar lichamelijk letsel op door het voorval.

De verwisseling van de twee vloeistoffen gebeurde niet met opzet. Toch oordeelt de rechtbank dat de 45-jarige Marcel D. uit Helmond aanmerkelijk onvoorzichtig handelde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vader vriendinnetje verwisselt ranja met GHB: meisje bijna dood

De twee meisjes waren in de zomer vorig jaar bij hem thuis aan het spelen. Toen D. ranja voor zichzelf en de kinderen inschonk deed hij in zijn eigen beker ook een scheut vloeistof waarvan hij zou hebben gedacht dat het een vetverbrander was. Het bleek GHB. 

Direct ziek

Het meisje dronk uit de beker en werd vrijwel direct ziek. Ze moest braken, had problemen met ademhalen en moest met spoed naar het ziekenhuis. Artsen wisten met grote moeite te voorkomen dat ze overleed.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grote zorgen bij artsen over GHB-gebruik minderjarigen

Gekregen uit de sportschool

De rechtbank rekent het de man aan dat hij niet meteen uit zichzelf aangaf dat het meisje misschien had gedronken van de verkeerde ranja.

Pas na de uitkomsten van bloed- en urineonderzoeken vertelde hij dat de bekers waarschijnlijk waren verwisseld. Dit was een maand na het incident. Volgens D. zou hij de vloeistof, waarvan hij dacht dat het vetverbrander was, gekregen hebben van iemand uit de sportschool. 

Oprecht berouw

Daarnaast heeft de rechtbank het laten meewegen dat de verdachte het meisje meteen naar het ziekenhuis heeft vervoerd toen zij ziek werd. Ook toont de man oprecht berouw en voelt hij zich vreselijk schuldig voor het leed dat hij het meisje en haar familie heeft aangedaan.

Naast de taakstraf van 180 uur moet de man de ouders van het slachtoffer de schadevergoeding betalen waar ze om hadden gevraagd: ruim 2.700 euro.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`