Drugsbezit

Actrice Grives is strafbaar, ook als ze nieuwe rol voorbereidde

23 juli 2019 13:57 Aangepast: 23 juli 2019 14:22
Imanuelle Grives. Beeld © ANP

Ook als actrice Imanuelle Grives op het Belgische festival Tomorrowland een nieuwe rol als drugshandelaar aan het voorbereiden was, is ze strafbaar. Dat zegt het Openbaar Ministerie van Antwerpen over de 34-jarige Nederlandse. Ze werd zondag gearresteerd op verdenking van drugshandel.

Grives verklaarde dat ze zich aan het voorbereiden was op een rol. Er wordt nu onderzocht of haar verklaring kan kloppen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Peter R. de Vries uit kritiek op verhaal Imanuelle Grives

100 pillen

"Het is een heel dubbel verhaal. Het blijven strafbare feiten", zegt een woordvoerder van het OM. Grives zou 100 xtc-pillen, 20 gram cocaïne, 10 gram ketamine en enkele hoeveelheden MDMA en amfetamine bij zich hebben gedragen. Ook in de Airbnb waar ze verbleef, is drugs gevonden.

"Ze is bij de ingang opgepakt en heeft bekend dat ze het al verkocht had op het terrein en ook aan haar vriendinnen die mee waren. Over de drugs die op de Airbnb-locatie werden gevonden, heeft ze verklaard dat die van haar zijn", zei de woordvoerder.

Enkelband

De raadkamer kan vrijdag besluiten de aanhouding met een maand te verlengen, of haar onder elektronisch toezicht te stellen door middel van een enkelband. Het is ook mogelijk dat ze haar proces in Nederland mag afwachten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse actrice Imanuelle Grives aangehouden om drugsbezit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore