Ga naar de inhoud
Record op komst?

Het wordt een bloedhete week: 'Misschien wel 40 graden'

Strandweer deze week, dat is zeker. Beeld © ANP

Verzengende hitte komt deze week ons land binnen. Vandaag is het nog aangenaam zomerweer, maar dat gaat veranderen. "We doen er iedere dag een paar graden bij", zegt Nicolien Kroon van Buienradar.

De absolute uitschieter deze week is de donderdag. Het hitterecord in Nederland stamt uit 1944. Toen werd het 38,6 graden in Warnsveld. Het kan deze week sneuvelen. "In Noord-Limburg kan het donderdag 39 of 40 graden worden."

Op naar de supermarkt

Overal in Nederland wordt het deze week warm. Heel warm. "De beste plek om te zijn is de supermarkt, daar is het altijd heerlijk koel", lacht Kroon. Regen hoeven we echt niet te verwachten. "Het is gortdroog."

Niet alleen in Limburg wordt het warm. Heel Nederland moet op zoek naar verkoeling. Vandaag is het met temperaturen tussen de 22 en 26 graden nog te doen, morgen wordt het al warm met temperaturen tussen de 26 en 30 graden en dinsdag verbreken we op meer plekken de grens van 30 graden.

Tropisch

"Woensdag is het overal in het land tropisch", zegt Kroon. "In het midden van het land kan het 35 graden worden, in Limburg al 37 of 38." En dan dus nog die donderdag. "Dat wordt echt de klapper van de week."