Ali Motamed

Naoufal F. krijgt levenslang voor organiseren van liquidatie

18 juli 2019 11:32 Aangepast: 18 juli 2019 11:56
Naoufal 'Noffel' F.

Crimineel Naoufal F. is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij organiseerde volgens de rechtbank de liquidatie van Eneco-monteur Ali Motamed in Almere eind 2015. De straf is gelijk aan wat het Openbaar Ministerie op 16 mei eiste.

De 56-jarige Motamed werd in de vroege ochtend van 15 december 2015 voor zijn woning in Almere met één schot door het hoofd om het leven gebracht. De aanklagers spraken eerder van een 'brute en kille moord'.

20 en 25 jaar cel

De mannen die de moord uitvoerden, Anouar A (29) en Moreo M. (36), kregen vorige maand respectievelijk 20 en 25 jaar cel. De rechtbank ziet F. als de man die hen de opdracht gaf. F., ook wel bekend als 'Noffel', hoorde zijn straf in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp schijnbaar onbewogen aan.

F. ontkende de betrokkenheid, maar zweeg tijdens het proces vooral. Volgens het OM was op basis van gekraakt PGP-berichtenverkeer (waarmee communicatie kan worden versleuteld) en heimelijk gemaakte gespreksopnamen vast komen te staan dat hij een 'regisserende en sturende rol' vertolkte.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Onzin, bullshit': verdachten ontkennen in moordzaak Almeerder Ali

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore