Vragen om ongelukken

Honderden mensen gewond bij jaarlijkse stierenrennen in Pamplona

14 juli 2019 15:41 Aangepast: 14 juli 2019 15:42
Een man gewond in Pamplona. Beeld © AFP

Bij het stierenrennen in Pamplona zijn dit jaar ruim vijfhonderd mensen gewond geraakt. Vandaag was het de laatste keer dit jaar dat ze werden gehouden. De stieren worden tijdens het evenement door de straten van Pamplona gejaagd, op weg naar de dood in de arena.

Vorige week zaterdag werd meteen op de eerste dag een 46-jarige Amerikaan in zijn nek geraakt door de hoorns van een grote stier. Zijn vrouw en vrienden raadden hem af om te lopen, maar hij ging toch. De Amerikaan stond aan de kant een selfie te nemen toen de stier hem op de horens nam. Hij is inmiddels uit het ziekenhuis.

"Alsof een vrachtwagen me aan de zijkant van mijn hoofd raakte", vertelde hij over zijn aanvaring met de stier.

Een man raakt gewond in de straten van Pamplona. Een man raakt gewond in de straten van Pamplona.

Half miljoen bezoekers

De jaarlijkse feesten in Pamplona duren negen dagen en bestaan uit honderden verschillende uitvoeringen, dansfeesten en optochten. Er komen naar schatting een half miljoen bezoekers naar de stad.

De bekendste evenementen zijn de 'encierros', waarbij in korte tijd stieren door de smalle straten gejaagd worden en waar, voor de dieren uit, mensen tijdig proberen weg te komen. Dit is al sinds eind zestiende eeuw een 'feestelijk vragen om ongelukken'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`