Metrostations zonder licht

70.000 mensen zonder stroom: grote stroomstoring in New York

14 juli 2019 07:30 Aangepast: 14 juli 2019 07:30
Een man regelt met zaklampen het verkeer in New York. Beeld © AFP

De Amerikaanse stad New York werd gisteravond getroffen door een grote stroomstoring. Delen van de stad, waaronder Midtown Manhattan, zaten uren zonder elektriciteit. Verkeerslichten waren uitgevallen en ook de metrostations ondervonden hinder. Tegen middernacht (lokale tijd) was het probleem, dat rond 19.00 uur, begon verholpen.

70.000 klanten zonder stroom

CNN meldt op basis van gegevens van energiebedrijf Con Edison dat op het hoogtepunt ruim 70.000 klanten zonder stroom zaten. Op sociale media werden al gauw foto's gedeeld van metrostations waar het licht was uitgevallen. Brandweerlieden moesten mensen uit liften redden en voorbijgangers gingen spontaan het verkeer regelen op de doorgaans drukke kruisingen van de miljoenenstad.

Op Broadway zijn voorstellingen niet doorgegaan en zangeres Jennifer Lopez moest haar optreden al vrij snel afbreken vanwege de stroomuitval. Zij trad op in Madison Square Garden, maar dat werd na drie nummers ontruimd. Ook Times Square, dat normaal verlicht wordt door grote reclameborden, was grotendeels donker.

Geen gewonden

Concertzaal Carnegie Hall werd eveneens ontruimd. Het koor dat daar optrad, maakte er vervolgens maar het beste van door de voorstelling min of meer op straat voort te zetten.

Zover bekend is niemand gewond geraakt als gevolg van de stroomuitval, liet gouverneur Andrew Cuomo weten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore