Geweld

'Ik ben bont en blauw', zegt miljonair Benoit Wesly (73) na brute overval

09 juli 2019 16:04 Aangepast: 09 juli 2019 16:10
De woning van Wesly in Maastricht. Beeld © Google Street View

De Maastrichtse miljonair Benoit Wesly is in de nacht van zondag op maandag op gewelddadige wijze overvallen. De overvallers hebben de 73-jarige Wesly enorm toegetakeld.

"Ik ben bont en blauw", laat Wesly weten. Meer wil hij er niet over kwijt. Wesly was alleen tijdens de overval, zijn vrouw is in het buitenland. "Hij werd geslagen, tegen zijn hoofd geschopt en gestoken met een mes of met een schroevendraaier", weet De Limburger, op basis van gesprekken met ingewijden.

Zelf naar de politie

Volgens de krant kreeg hij een prop in zijn mond, werd hij op een stoel gezet en kreeg hij iets over zich heen waarna er water over hem heen werd gegoten. Hij wist zichzelf te bevrijden, toen de overvallers weg waren. 

Benoit Wesly Benoit Wesly

Wesly raapt zichzelf intussen weer bij elkaar. Hij reed nadat de overvallers weg waren zelf naar de politie, volgens de Limburger. Dat deed Wesly wel nadat hij ze de code van de kluis had gegeven, en ze er met een onbekende buit vandoor waren gegaan.

Meerdere daders

De politie doet onderzoek in de zaak en laat weten op zoek te zijn naar meerdere daders. "Als er camera's hangen, lezen we die uit", zegt een woordvoerder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Ieder hotel moet kamer afstaan voor vluchteling'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore