Oorzaak onbekend

Geëxplodeerde woning Vlaardingen kost aan man en vrouw het leven

05 juli 2019 18:27 Aangepast: 05 juli 2019 18:28
De voorgevel van de geëxplodeerde woning in Vlaardingen. Beeld © RTL Nieuws

Een man en een vrouw zijn vrijdagochtend tijdens de explosie in een flat in Vlaardingen om het leven gekomen. Dat is door de politie gemeld. De oorzaak van de explosie is nog onbekend, en wordt nog steeds onderzocht.

Door de knal rond 9 uur 's ochtends is zowel de voor- als de achtergevel van de flatwoning deels ingestort. De buurman van de geëxplodeerde woning wist niet half hoe snel hij naar huis moest gaan na een belletje van zijn zoon. "Hij was die ochtend alleen thuis en vertelde dat er iets ergs gebeurd was. Dat er overal glas lag. Ik liet direct al mijn spullen vallen."

De man haastte zich naar huis, en ontdekte tot zijn schrik een ravage. "Ik besefte direct dat er iets goed mis was bij onze buren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Luuk bood vrouw onderdak na explosie Vlaardingen: 'Ze stond daar in haar pyjama'

Alerte buurtbewoonster 

De buurman zag tot zijn opluchting dat zijn zoon door een alerte buurtbewoonster uit huis was gehaald. "Hij had een dagje vrij van school, en was gelukkig door een vrouw uit de buurt opgevangen. Ze had mijn zoon vanaf buiten door het raam zien staren, en heeft hem meteen naar buiten geroepen. Ik ben heel blij dat ze dat gedaan heeft."

Over de identiteit van de twee overledenen en de oorzaak van de explosie is nog weinig bekend. Volgens de brandweer is er geen sprake van een gaslek. 

Oppervlakkig

De buurman kende de bewoners van het huis oppervlakkig. "Ik zag hen alleen bij het voorbij lopen, en van het gedag zeggen. Niemand heeft een idee wat daar gebeurd is."

De brandweer heeft de bewuste woning onderzocht en veilig bevonden. Er is geen instortingsgevaar. De andere bewoners van de flat mogen vanavond terug naar huis. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twee doden bij explosie in flatwoning Vlaardingen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore