Geen kaartjes

Opgelicht via Marktplaats, maar toch op de bonnefooi naar Frankrijk

28 juni 2019 21:33 Aangepast: 27 augustus 2019 11:11
Erik, Laurens en Luigi zijn opgelicht, maar kunnen nog wel lachen. Beeld © RTL Nieuws

Zeventig euro per kaartje, dat hadden Erik, Laurens en Luigi wel over voor de wedstrijd Italië - Nederland. De drie dachten een goede deal te hebben gemaakt via Marktplaats, maar werden opgelicht. Nu zitten ze wel in Frankrijk, alleen zonder tickets. "Mijn vrouw viel bijna van de bank van het lachen."

De drie bevriende collega’s zijn wel beteuterd. Nadat Erik enthousiast vertelde over de wedstrijd tegen Kameroen, die hij met zijn dochter bezocht, wilde het drietal de kwartfinale graag in het stadion zien. Bij de KNVB en FIFA konden ze geen kaarten meer kopen, dus probeerden ze het via Marktplaats.

Uitverkocht

Al snel hadden ze verschillende advertenties op het oog en werden er berichtjes gestuurd. "De echte oplichters, die haal je er zo uit", vertelt Laurens. "Die willen niet telefoneren of die willen niet dat je de tickets op komt halen." Zo waren ze een aantal oplichters te slim af.

Erik zat eerder wél in het stadion van Valenciennes, samen met z'n dochter. Erik zat eerder wél in het stadion van Valenciennes, samen met z'n dochter.

Daarna kwamen ze in contact met een jongeman die wel betrouwbaar leek. "Hij had zogenaamd kaartjes voor die wedstrijd, maar kon geen vrij krijgen bij z'n baas." Na wat berichtjes over en weer werden er telefoonnummers uitgewisseld. "We hadden hem op een gegeven moment gewoon aan de lijn", gaat Erik verder. "Toen hebben we de afspraak gemaakt dat we zeventig euro zouden betalen voor een kaartje en dat vond 'ie goed."

Geen geld ontvangen

Het bedrag werd betaald en de kaartjes zouden ze per e-mail ontvangen. "Maar na een uur hadden we nog niks. Dus toen heb ik 'm nog vriendelijk gevraagd wanneer 'ie ze zou sturen. Hij vertelde dat het geld nog niet binnen was en vroeg of we nog een keer konden betalen", vertelt Luigi.

Geen kaartjes, maar dat mag de pret niet drukken. Geen kaartjes, maar dat mag de pret niet drukken.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnieuw massaal naar Valenciennes? Weinig Oranjefans hebben kaartje

Maar dat ging de drie dan weer net een stap te ver. "Zo dom zijn we nou ook weer niet", lacht Erik als een boer met kiespijn. "Die man blijft volhouden dan hij het geld niet heeft ontvangen. Maar ik heb het bij de bank gecheckt en het bedrag is gewoon overgemaakt. Ik heb hem nog wel een net dreigberichtje gestuurd", geeft Laurens toe. Zonder effect.

Euforie

De mannen balen ervan. "Je hebt er zin in en hebt een bepaald gevoel van euforie. Dan koop je kaartjes die net iets te duur zijn, maar denkt: ach, wat maakt het uit? Dat risico accepteer je", legt Luigi uit. "Mijn dochter zei nog: pap, hoe dom kun je zijn? Maar ja, achteraf is makkelijk praten", zucht Erik. De vrouw van Laurens reageerde net wat anders. "Ze heeft zich rot gelachen dat wij als drie volwassen kerels zijn opgelicht. Die viel echt bijna van de bank."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Snikheet in speelstad Oranje: 'Dat wordt rondrennen met een rood hoofd'

Toch stapten ze in de auto richting Frankrijk, zonder kaartjes. "We hopen dat we morgen toch nog op de een of andere manier het stadion in komen. Misschien vinden mensen ons wel zielig", grapt Erik. En wat als dat niet lukt? "Dan maken we er in het centrum wel een mooi feestje van!"

De KNVB heeft vooraf actief gewaarschuwd voor oplichters, laat woordvoerder van de KNVB Martiene Bruggink weten in een reactie op dit verhaal. "Het is erg sneu en vervelend voor mensen die dit meemaken. In de groepsfase hebben zich soortgelijke praktijken voorgedaan. Daarom hebben we ook gecommuniceerd dat mensen alleen kaarten moesten kopen via de officiële kanalen, dus via de KNVB of de FIFA."

In totaal heeft de KNVB zo'n 2.000 kaartjes verkocht aan Nederlanders, maar er zijn nu geen kaarten meer beschikbaar voor de wedstrijd Italië - Nederland in Stade du Hainaut. "Het is helemaal uitverkocht. Voor mensen die geen ticket hebben en wel in Valenciennes zijn: er zijn schermen op de fanzone in de stad waar de wedstrijd gekeken kan worden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore