Hete dagen

Ministerie geeft 'onhandig' advies over lengte rokjes op werkvloer

25 juni 2019 15:31 Aangepast: 25 juni 2019 21:00

'Een panty is zeker niet verplicht, maar hangt samen met de roklengte en de conditie van de benen.' Dit nogal opmerkelijke kledingadvies slingerde het ministerie  van Sociale Zaken vandaag de wereld in. De tweet zorgde voor een storm aan kritiek.

Het ministerie deelde een plaatje dat in een online folder van Arbo staat. Dit gaat vooral over etiquette bij warm weer. ‘Valt de rok onder de knie, dan vinden we (verzorgde) blote benen geen probleem’, staat er onder meer bij. In de tweet staat een link naar de hele folder met adviezen van Arbo.

'Is deze folder wel bijgewerkt sinds 1971?', schrijft een verbaasde twitteraar. 'En wat is een goede conditie van de benen? Wel of geen spataderen? En wat is verzorgd? Geschoren? Of is het voldoende om de beenharen te kammen? Of is föhnen verplicht?', vraagt een ander zich af. Op die laatste vragen kan ook woordvoerder Lilian Jansen van Sociale Zaken geen antwoord geven.

 

Ze geeft aan dat het een 'onhandige' tweet was. "We wilden aandacht voor de folder waarin goede adviezen staan over gezondheid en veiligheid op het werk. Dit plaatje ging over etiquette. Daar moeten wij ons op het ministerie eigenlijk niet mee bezig houden", geeft ze toe.

Ook D66-fractieleider Rob Jetten zette zich in de ophefmodus. Hij is 'zeer verbaasd' over de tweet. "Het lijkt me niet dat ministeries zich op dit soort warme dagen moeten bemoeien met de outfit die mensen dragen." Hij heeft al een appje naar het departement gestuurd waarin hij aangeeft dat het 'een misplaatste tweet' is. "Ik hoop dat Sociale Zaken snel kan aangeven dat dit niet de bedoeling is."

Terechte kritiek

Het ministerie nam de kritiek van Jetten en de twitteraars ter harte en verstuurde een nieuwe tweet om de 'onhandigheid' recht te zetten. "Bedankt voor al jullie terechte kritieken op dit bericht. Wij gaan ons weer richten op gezond en veilig werken", staat erin.

Het plaatje met de vreemde tekst staat nog wel op het Arboportaal met nog meer bijzondere adviezen over blote armen en benen. Of hier ook nog naar wordt gekeken? “Dat is misschien wel een goeie”, zegt woordvoerder Jansen.

Persoonlijke keuze

Of ze zelf een korte rok aan zou trekken op hete dagen? Op het ministerie van Sociale Zaken is het niet anders dan op andere werkvloeren, geeft ze aan. Er zijn geen speciale regels. “Het is een persoonlijke beslissing wat je wil dragen en of je panty’s draagt. De een vindt het prettig, de ander niet.”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van