29 graden

Hete dag vandaag, NS zet extra treinen in naar het strand

23 juni 2019 09:10 Aangepast: 26 juni 2019 14:56
Strandweer deze week, dat is zeker. Beeld © ANP

Vandaag kunnen de temperaturen oplopen tot 29 graden en daar springt de NS handig op in. Vanwege het warme weer worden er extra treinen ingezet tussen Haarlem en Zandvoort om alle badgasten te kunnen vervoeren.

"Er rijden tussen 19.00 en 22.00 uur ook vier treinen per uur tussen Haarlem en Zandvoort", meldt de NS op Twitter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Temperatuur vrijdag tussen 17 en 37 graden

Hittegolf

Voor komende week wordt er een hittegolf voorspeld. Morgen wordt er 30 graden aan de kust verwacht en 33 graden in het binnenland. Dinsdag wordt het overal bloedheet en kan het lokaal 38 graden worden.

De meteorologen bij Buienradar leggen uit waar we die hitte aan te danken hebben: Afrika. Op een hoogte van zo'n 1,5 km wordt met een zuidelijke stroming enorm warme lucht vanuit Afrika naar ons toe getransporteerd.

Heetste maand

temperatuur

Als het komende week echt zo warm wordt als het nu lijkt, kan juni 2019 de warmste junimaand worden sinds 1901, toen in De Bilt met de metingen werd begonnen. Tot nu toe telt juni vijf officiële zomerse dagen, tegen vijf normaal in een hele junimaand.

Dit doet extreme hitte met je lichaam

Lekker een beetje op het strand liggen en bakken in de zon. Dat kan heerlijk zijn, maar als je te lang in de hitte blijft kan je er ook flink beroerd van worden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore