Houdini-truc

Politie onderzoekt of mislukte truc Indiase boeienkoning zelfmoord was

18 juni 2019 20:27 Aangepast: 18 juni 2019 20:32
De Indiase illusionist Chanchal Lahiri laat zich in het water zakken Beeld © AFP

De Indiase politie doet onderzoek naar de mislukte stunt van een boeienkoning. 'Magiër' Chanchal Lahiri liet zich zondag geboeid de rivier in takelen in de miljoenenstad Calcutta, maar kwam niet meer boven water. Een dag later vonden reddingswerkers zijn lichaam.

De politie wil nu weten of de boeienkoning zelfmoord heeft gepleegd en of hij daarbij hulp kreeg van zijn bedrijf, dat zich ook schuldig gemaakt zou hebben aan nalatigheid.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Indiase goochelaar dood gevonden na Houdini-truc

Houdini

Verder had Lahiri helemaal geen toestemming om zich in het water te begeven, zegt de politie, en was er geen rivierpolitie om een oogje in het zeil te houden, omdat de boeienkoning een uur eerder met zijn act begon dan hij had aangekondigd.

Lahiri wilde een truc van de wereldberoemde goochelaar en boeienkoning Harry Houdini (1874-1926) nadoen. Hij liet zich boeien met een ketting met zes sloten en liet zich vervolgens van een boot in de rivier de Hooghly zakken. De bedoeling was dat hij zichzelf zou bevrijden en naar de oever zou zwemmen, maar hij kwam niet meer boven water.

Magie of tragedie

Toeschouwers waarschuwden de politie, die samen met een duikersteam op zoek ging. Dinsdagochtend (Nederlandse tijd) is hij dood gevonden.

Een fotograaf die Lahiri sprak voor zijn laatste truc, vroeg hem waarom hij zijn leven waagde voor de goochelkunst. "Hij lachte en zei 'als ik het goed doe, is het magie, als ik een fout maak, wordt het tragedie." 

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie0900-0113 Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore