Eindexamen

Tientallen leerlingen Calvijn College moeten deel examen opnieuw doen

18 juni 2019 19:08 Aangepast: 18 juni 2019 20:09
Het Calvijn College in Amsterdam. Beeld © Google Street View

68 van de 77 leerlingen van de kaderberoepsgerichte leerweg van het Calvijn College in Amsterdam moeten een deel van hun schoolexamen inhalen voordat de definitieve examenuitslag bepaald kan worden. Dat laat de Onderwijsinspectie weten.

Ouders en kinderen die op het Calvijn College zitten moeten morgen naar de school komen voor een gesprek. Dan zal duidelijk worden of hun kind geslaagd is of niet. Bij de kinderen die opnieuw examens moeten maken, zijn een of meerdere toetsen van het schoolexamen niet afgenomen. "Bovendien zal het centraal examen opnieuw moeten worden nagekeken", schrijft de Onderwijsinspectie.

Uitslag

Ook bij een andere afdeling van de school ging het mis. Van de kinderen die de basisberoepsgerichte leerweg doen, moeten er vijftien opnieuw de banken in. "Deze leerlingen moeten één of in een enkel geval twee toetsen inhalen. Dat kunnen deze leerlingen doen terwijl ze al op het mbo zitten."

De leerlingen van de Amsterdamse school zouden eigenlijk vorige week woensdag hun uitslag al horen. Dat lukte niet door een fout, de uitslag zou er vrijdag zijn. Weer lukte dat niet. Die dag maakten de school en de Onderwijsinspectie bekend dat de uitslag ná het weekend zou komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Leerlingen Calvijn College nog altijd geen examenuitslag: 'Al dagen op van de zenuwen'

Weer verplaatst

Gisteren herhaalde zich dat. De resultaten zouden vandaag dan echt komen. Een moeder wier zoon op het Amsterdam Calvijn College zit, reageerde woest. "Er komt stoom uit mijn oren", zei ze.

Minister Arie Slob van Onderwijs reageerde gisteren op de situatie toen duidelijk werd dat de uitslag weer was uitgesteld: "Er blijkt dat er toch nog meer tijd voor nodig is. Dat zullen we moeten accepteren want we hebben er niets aan als er onrijpe zaken naar buiten komen, die later dan mogelijkerwijs dan toch weer anders blijken te zijn", zegt minister Slob daar vandaag over. "Zorgvuldigheid staat voorop."

Wat ging er mis?

Er blijken 'meerdere cijfers' niet in het examensysteem te staan, schreef de school vorige week in een verklaring. 

"Het is onduidelijk of dit komt doordat er toetsen niet zijn gemaakt, of dat cijfers niet zijn ingevoerd. We zoeken dit vanaf nu uit, werken hier het weekend aan door en hebben daarover maandagochtend aanstaande een afspraak met de Inspectie van het Onderwijs", zei de school eerder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore