Steekpartij Jaagpad

Politie arresteert 26-jarige Groninger in moordzaak hardloper Hidde

10 juni 2019 13:20 Aangepast: 10 juni 2019 13:58
Hidde Bergman. Beeld © Opsporing Verzocht

De politie heeft een 26-jarige man aangehouden uit Groningen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Hidde Bergman (27), die werd doodgestoken tijdens het hardlopen.

De verdachte zat vast vanwege een ander strafbaar feit: vernieling. 

De steekpartij gebeurde dinsdagavond 14 mei rond 19.15 uur aan het Jaagpad in Groningen. Hidde overleed ter plaatse en de dader ging ervandoor. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nabestaanden doodgestoken hardloper: 'Hidde zonder reden van het leven beroofd'

Raadsel

De politie stond de afgelopen weken voor een raadsel en verspreidde compositietekeningen van een man die mogelijk in de buurt was toen de steekpartij plaatsvond. Ook werd er een dringende oproep gedaan: wie heeft Hidde die avond zien hardlopen?

Ideale schoonzoon

In een rouwadvertentie die zijn schoonfamilie in het Dagblad van het Noorden plaatste stond dat hij voor hen 'de ideale schoonzoon en zwager' was, die 'zonder reden van het leven is beroofd'.

Wat de aanleiding van de steekpartij was, is nog niet duidelijk. "Nu we een verdachte hebben aangehouden, moeten we onze kaken op elkaar houden", aldus een woordvoerder van de politie.

Grote zorgen

De steekpartij aan het Jaagpad hield de gemoederen bezig in Groningen. De Hanzehogeschool adviseerde medewerkers en studenten om op elkaar te letten en zo veel mogelijk samen te fietsen of te lopen in de omgeving.

Een week na de dodelijke steekpartij had de politie al 176 tips binnen gekregen. 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore