Onderhoud nodig

'Enorme verkeerschaos dreigt door slechte staat van tunnels, bruggen en viaducten'

03 juni 2019 08:47 Aangepast: 03 juni 2019 08:58
De Moerdijkbrug, het alternatief voor de afgesloten Heinenoordtunnel. Beeld © ANP

Er moet veel meer onderhoud worden gepleegd aan bruggen, tunnels, sluizen en viaducten. Dat staat in een brief die Bouwend Nederland samen met de ANWB, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en evofenedex vandaag stuurt aan de Tweede Kamer.

Sommige plekken kunnen zo onveilig worden, dat hele snelwegen of provinciale wegen afgesloten zouden kunnen worden, schrijft Bouwend Nederland. "De overlast en kosten door een onverwachte afsluiting van bijvoorbeeld de Moerdijkbrug, Ketelbrug en Haringvlietbrug zijn enorm."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verkeer bij scholen onveilig: 10.000 ongelukken in 3 jaar

Filerecords

"De doorstroming naar het achterland wordt ernstig belemmerd en steden raken onbereikbaar", gaat Bouwend Nederland verder. "Filerecords liggen op de loer." Bouwend Nederland baseert zich op een onderzoek van advies- en ingenieursbureau SWECO.

Bouwend Nederland zou graag zien dat de zomer wordt gebruikt om onderhoud te doen. Maar dat gebeurt te weinig. "De minister benut opnieuw de komende verkeersluwe periode onvoldoende. Een duidelijke en snelle agenda voor de onderhouds- en vervangingswerkzaamheden is noodzakelijk."

In Nederland zijn te veel verkeersborden:

We moeten af van alle overbodige verkeersborden in Nederland. Dat zegt Veilig Verkeer Nederland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore