5 doden

'Kruisboogdode was leider van middeleeuwse sekte'

16 mei 2019 11:59
Het hotel waar Torsten en de twee vrouwen werden gevonden. Beeld © AFP

De man die vorige week in het Duitse Passau dood werd gevonden met een kruisboogpijl in zijn hoofd, zou de leider zijn geweest van een middeleeuwse folkloristische sekte. Ook twee vrouwen werden dood gevonden.

De man, Torsten W., zou de vrouwen om hem heen hebben behandeld als slaven. Hij zou de leider zijn geweest van een seksgroep met een focus op de Middeleeuwen, melden Duitse media. Torsten en de twee vrouwen werden in een hotel gevonden door een medewerker. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drie doden met pijlen in het lichaam aangetroffen in Duits pension

Nog twee doden

Torsten lag volgens Duitse media hand in hand met een vrouw. Ook zij was overleden en had een pijl in haar lichaam. Op de grond lag een tweede vrouw met een pijl in haar nek. De politie behandelt de zaak. Een eerste onderzoeksrichting is dat één van de drie de andere twee heeft doodgeschoten, en daarna zichzelf.

Maandag werden in Wittingen, Nedersaksen, nog twee dode vrouwen gevonden. Het appartement waar ze werden aangetroffen, stond op naam van één van de drie doden in Passau.

'Ze had het constant over hem'

Een slachtoffer in Wittingen was de 19-jarige Carina. Zij had vechtsportlessen met Torsten en sloot zich daarna bij hem aan. Haar ouders deden bij het Duitse RTL hun verhaal: "Ze had het constant over Torsten", zei de moeder. En haar vader: "Ik begrijp tot op de dag van vandaag niet hoe iemand binnen een paar weken iemand zo kan manipuleren."

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie0900-0113 Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore