Opvang aangeklaagd

Verzorgers vergeten kind (2) in Kiel: 'Hij had meegenomen kunnen worden'

15 mei 2019 10:48
Het Schrevenpark in Kiel. Beeld © Google Street View

Met zes andere peuters en twee begeleiders trok de Duitse Salih Kartal (2) er vorige week op uit. Leuk, maar toen de groep terugging werd Salih vergeten in het Kielse Schrevenpark. Bij terugkomst op het kinderdagverblijf werd zijn afwezigheid pas opgemerkt.

Een vrouw die in het park was, zag de jongen en schakelde de politie in. Hij had een naamplaatje en kon daardoor door de politie naar zijn ouders worden gebracht, schrijft de Kieler Nachrichten. De politie heeft de zaak overgedragen aan het Duitse Openbaar Ministerie. De verzorgers worden verdacht van het schenden van de zorgplicht.

'Hij had meegenomen kunnen worden'

De ouders van Salih kunnen het nauwelijks geloven. "Hoe is dat gebeurd?", vragen ze zich af. De moeder van Salih baalt enorm, zelfs van zichzelf. "Ik geef mezelf de schuld dat ik fulltime werk. Salih was helemaal alleen in het park en ik was er niet toen hij me nodig had."

De vader van Salih is vooral boos. Hij dient een aanklacht in tegen het personeel. Hij wil dat ze een verbod krijgen om hun beroep nog uit te oefenen. "Je moet gewoon de kinderen tellen. Een viezerik had hem mee kunnen nemen, of hij had ik een vijver kunnen vallen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder vergeet baby op luchthaven, vliegtuig draait om

Reactie opvang

De directie van de opvang kan niet verklaren hoe dit kon gebeuren. Volgens hen zijn de personeelsleden vakbekwaam en hebben ze een aantal jaar ervaring.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder 'vergeet' kinderen op station Amersfoort

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore