Marathon Utrecht

Kasper rende door fout organisatie 20 kilometer in plaats van 10: 'Zie het als een extra training'

12 mei 2019 14:59 Aangepast: 12 mei 2019 22:15
Kasper met zijn behaalde medaille.

Kasper van Gelderen zou 10 kilometer lopen, maar het werden er uiteindelijk 20. Bij de marathon in Utrecht was hij een van de 2000 lopers die de verkeerde kant op werden gestuurd. In plaats van het parcours van de 10 kilometer, werden ze naar de 20-kilometerroute geleid.

"Bij het kanaal, net onder het spoor, had ik al door dat ik verkeerd aan het lopen was", vertelt Kasper aan RTL Nieuws. "Ik kwam veel andere hardlopers tegen, vooral in de buurt van de oude haven. Op een gegeven moment stopten en keerden die om naar de Croeselaan terug te gaan. Toen dacht ik: ik ga gewoon door."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Chaos in Utrecht: duizenden marathonlopers verkeerde kant op gestuurd

'Beetje amateuristisch'

"Het is gelukkig niet de eerste keer dat ik hardloop, dus dat scheelt weer", relativeert Kasper. Volgens de hardloper was er geen aparte bewegwijzering voor de kwart marathon. "Ik ben vervolgens de gele route gaan volgen, maar dat bleek dus 20 kilometer lang te zijn."

Volgens Kasper was het allemaal 'een beetje amateuristisch georganiseerd'. Voor hem was dat allemaal geen probleem. "Ik zie het als een extra training." Ondanks de extra kilometers voelt hij zich goed. "Ik zit nu lekker in de zon. Maar voor mensen die echt voor de 10 kilometer hadden getraind, is dit natuurlijk erg zuur."  

Bussen ingezet

Toen Golazo Sports achter de fout kwam, heeft de organisator de lopers teruggebracht naar het parcours, maar die hadden toen al extra kilometers in de benen. Daarnaast zijn er bussen ingezet voor uitvallers. De organisatie van de Utrechtse marathon is voor het eerst in handen van Golazo.

Bij het waterpunt aan de Oosterkade op de route van de 10 kilometer kwam niemand langs. De vrijwilligers daar stonden voor niets klaar met hun bekertjes water. Omdat een toeschouwer het sneu vond, rende hij maar eventjes voorbij om een bekertje in ontvangst te nemen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore