De weg kwijt

Chaos in Utrecht: duizenden marathonlopers verkeerde kant op gestuurd

12 mei 2019 13:33 Aangepast: 12 mei 2019 22:13
De marathonlopers lopen tussen het verkeer. Beeld © Jacco Boor

Een bizarre fout: duizenden hardlopers zijn bij de marathon in Utrecht de verkeerde kant op gestuurd. De renners lopen tussen het verkeer, in plaats van langs de afgezette route.

De lopers van de kwart marathon werden over het parcours van de halve marathon geleid en daardoor ging het mis, laat Sigrid van der Toorn van organisator Golazo Sports weten. "Ze hebben een extra lus van 5 kilometer gelopen."

Verbaasde berichten

Op sociale media regent het verbaasde berichten. "Wow, wat is dit bizar! Halve Marathon Utrecht komt langs ons huis, maar dit is niet de route!", schrijft Miriam op Twitter. "Gevolg: fietsers, automobilisten en bussen in de knel. Op het kruispunt loopt het verkeer vast. Wat ging hier mis?"

Ook waterpunten langs de route zaten zonder lopers. Bij het waterpunt van de 10 kilometer werd er daarom maar een bekertje water aan een toeschouwer uitgedeeld.

Bussen voor uitvallers

Toen Golazo Sports achter de fout kwam, heeft de organisator de lopers teruggebracht naar het parcours, maar die hadden toen al extra kilometers in de benen. Daarnaast zijn er bussen ingezet voor uitvallers. De organisatie van de Utrechtse marathon is voor het eerst in handen van Golazo.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore