Pijnlijke fout

Kinderen krijgen horrorfilm te zien in plaats van Pikachu: 'Ze zagen een kind verdrinken'

12 mei 2019 09:35
Beeld ter illustratie. Kinderen kijken naar een griezelfilm. Beeld © ANP

Kinderen die afgelopen donderdag in het Canadese Montreal naar de bioscoop gingen, kregen de schrik van hun leven. In plaats van de kinderfilm Detective Pikachu werd de horrorfilm The Curse of La Llorona vertoond. In de eerste scène verdrinkt daarin een kind.

Toen er voor vertoning van de film allerlei trailers van horrorfilms voorbijkwamen, begonnen de alarmbellen al te rinkelen. Kinderen begonnen te huilen toen er een trailer van 'Annabelle comes home', promo's voor 'Joker' en een remake van 'Chucky' werden getoond.

Films verwisseld

Journalist Ryan George van filmsite Screen Rant zat op dat moment in de zaal en schreef er live over op Twitter. "The theatre I'm in is playing a trailer for Annabelle Comes Home before Detective Pikachu LOOK AWAY CHILDREN OH NO", twitterde hij. Vervolgt door de tweet: "Andddd kids are crying. Now the Joker trailer is playing." En: "NOW IT'S CHUCKY OH NO CHILDREN OH NO"

Na klachten van ouders werd de film uitgezet. Achteraf bleek dat er twee films verwisseld waren. Het publiek dat klaar zat om The Curse of La Llorena te zien, kreeg Detective Pikachu voorgeschoteld.

Peppa Big

Het is niet voor het eerst dat er een horrorfilm in plaats van een kinderfilm wordt vertoond. Onlangs gebeurde hetzelfde in een Engelse stad met Peppa Big. Daar waren kinderen in tranen door trailers vol dode lichamen en seksueel geweld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore