Trouwdag

Heel Nederland huilde om Ajax, maar Rianne gilde van geluk: 'Geen tv-scherm op onze bruiloft'

10 mei 2019 11:18 Aangepast: 10 mei 2019 11:46
Paul en Rianne stappen 1 juni, de dag van de Champions League-finale, in het huwelijksbootje. Beeld © Privéfoto

Vermoedelijk is Rianne uit Amsterdam de enige Nederlander die blij was toen Ajax zijn Champions League-droom uiteen zag spatten. Want 1 juni, de dag waarop de finale zou zijn, trouwt Rianne met haar vriend Paul. "Ik zag het eigenlijk niet zitten, zo'n groot tv-scherm op onze bruiloft."

Toen Paul de Vries balend en verdrietig thuiskwam, woensdag na het Ajax-drama in de Arena, trof hij een 'toch best wel blije vriendin' aan. "Best erg", zegt Rianne nu, "heel Amsterdam baalde, maar ik was opgelucht."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Leedvermaak: internet gaat los op aftelfilmpjes Ajax

'Dit meen je niet'

1 juni is namelijk niet alleen de dag dat de Champions League-finale wordt gespeeld. Het is ook de dag dat Rianne en Paul, een stel uit Amsterdam, in Italië trouwen, omringd met al hun vrienden en familie. "Toen ik hoorde wanneer de finale zou zijn, dacht ik echt: dit meen je niet. Wáárom moet Ajax uitgerekend dít jaar zo goed spelen, en wáárom moet die finale uitgerekend op ónze trouwdag zijn?"

Verzetten was geen optie, ze trouwen in het buitenland en alles was al geregeld. Dus Rianne baalde. "Het is niet echt heel leuk als je trouwdag in het teken staat van voetbal. En ik ken de vrienden van Paul wel een beetje... Die zouden 1 juni opstaan met maar één gedachte: Ajax."

Toch had het stel al wel afgesproken: er komt een groot scherm als Ajax de finale haalt. "Ik kon er niet echt onderuit", lacht Rianne. Paul: "Het was wel een beetje onder lichte druk van mijn vrienden. Een groot deel van de groep voetbalt ook, en die zeiden allemaal: 'Er is toch wel een tv, hè, als jullie gaan trouwen'. Steeds meer mannen vroegen erom, terwijl Rianne liever had gezien dat Ajax eruit gekegeld werd."

Ajax-tenues 

Máár: Rianne is ook best sportief. "Ik had me er op een gegeven moment al wel een beetje bij neergelegd. Misschien dat zo'n wedstrijd ook wel een extra dimensie aan ons feest zou toevoegen. En ik gunde het de stad en de club wel." Sterker nog: ze had zelfs al bedacht dat ze Paul een Ajax-shirt cadeau zou geven. "Dan ben ik toch even de good wife, hè."

Al zou ze het wel wat ver vinden gaan als iedereen in Ajax-tenue aan hun sjieke driegangendiner zou zitten. "Maar ik had er wel vertrouwen in dat hun partners, mijn vriendinnen, daar een stokje voor zouden steken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kan Ajax zich nog herpakken na zo'n domper?

'Een dingetje'

Het was trouwens niet alleen tussen Paul en Rianne 'een dingetje', maar ook in de relaties van hun gasten. Zo hadden een paar mannen het idee opgevat om hun ticket om te boeken van Italië naar Nederland, om maandag tóch nog even die huldiging mee te pakken. "Dan zouden hun vrouwen dus in hun eentje terug zijn gegaan", zegt Rianne. "Niet echt leuk."

Maar het is allemaal niet meer nodig. Geen Ajax in de finale. Paul: "We waren al zo ver. Zo mooi. De teleurstelling is echt groot. Ook bij mijn vrienden." Al hebben ze hem wel vriendschappelijk op de schouder geslagen, naderhand, en gezegd: "Het énige lichtpuntje is dat jullie trouwdag nu wel helemaal om jullie gaat."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`