Ga naar de inhoud
Barça tóch geklopt

Liverpool vernedert Barcelona dankzij uitblinker Wijnaldum en bereikt CL-finale

Wijnaldum juicht na de 3-0. Beeld © EPA

Mocht Ajax de finale van de Champions League bereiken, dan speelt het niet tegen Barcelona, maar tegen Liverpool. De Engelsen gingen vorige week met 3-0 onderuit in Barcelona, maar klopten de Spanjaarden in eigen huis met 4-0. Het onmogelijke bleek mogelijk, en dus mag Liverpool naar de finale in Madrid.

De belangrijkste mannen aan Liverpool-kant: Georginio Wijnaldum en Divock Origi. De Oranje-middenvelder begon nog op de bank, maar mocht na de rust het veld in. Hij beschaamde het vertrouwen van coach Jürgen Klopp niet.

Twee keer raak

In de 54ste minuut schoot hij een voorzet van rechts onder keeper Marc-André Ter Stegen tegen het net en twee minuten later kopte hij raak. Het betekende de 3-0. Vroeg in de wedstrijd had Origi al voor de 1-0 gezorgd.

Origi doet het

Na de derde goal van Liverpool gingen 'The Reds' op zoek naar de definitieve nekslag voor Barça. Lionel Messi mocht in de 67ste minuut nog wel aanleggen voor een vrije trap, maar waar hij vorige week fantastisch raak schoot, belandde zijn bal nu in de muur.

Tien minuten voor tijd bracht Origi zijn fans in de zevende hemel. De Barcelona-defensie lette niet op, Liverpool nam de corner slim en Origi schoot de 4-0 feilloos in de kruising. De finale was binnen.