Winst in Milwaukee

Twintiger wint jackpot van 763 miljoen: 'Mijn hart ging als een gek tekeer'

23 april 2019 22:08
Manuel Franco bij de persconferentie. Beeld © TODAY’S TMJ4.

De ene dag moet je iedere euro omdraaien, de andere dag zwem je erin. Het gebeurde de Amerikaan Manuel Franco. De 24-jarige inwoner van Milwaukee won de zogenoemde Powerball-jackpot. Zijn prijs? 763 miljoen dollar, een slordige 680 miljoen euro.

Franco vertelt aan persbureau AP over het moment dat hij het zich realiseerde. "Ik keek naar de nummers. Die klopten allemaal. Mijn hart ging als een gek tekeer,  ik voelde mezelf warm worden. Toen begon ik te schreeuwen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Jackpot gevallen, maar wat te doen met 26,1 miljoen euro?

Gestopt met werk

In veel gevallen blijven winnaars van grote loterijprijzen anoniem, maar dat mag niet onder de wet van de staat Wisconsin. Franco weet dat er mensen zullen komen vragen om geld. "Ik ben er klaar voor en ik weet hoe ik nee moet zeggen", zei hij.

De winnaar is wel direct gestopt met werken. Hij zei dat hij gewoon echt niet door kon gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jackpot! Stoppen met werken? Beter van niet

Ton voor pompstation

Ook voor de verkoper van het winnende lot ligt er een mooie prijs in het verschiet. De locatie waar het lot werd gekocht, krijgt namelijk ook nog 100.000 dollar.

Wat Manuel nu gaat doen met zijn leven, weet hij nog niet zo goed. "Ik wil graag de wereld zien", zei hij tijdens een persconferentie. "Ik zal niet één van de mensen zijn die bankroet gaan nadat ze de loterij hebben gewonnen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`